Passagerer led ’som sild i en tønde’ i DSB-tog: Aircondition brød sammen i varmen

Flere passagerer fik det dårligt i den varme togkupé på turen fra København mod Jylland. DSB beklager situationen.

- Det er dybt kritisabelt. Vi har stået som sild i en tønde, og det har været rigtig, rigtig varmt. Der var ældre mennesker, som fik det dårligt, og kupéen var overfyldt. Det er et mirakel, at der ikke var nogen, der bukkede under og kollapsede i varmen.

Sådan lyder kritikken fra Jette Lund (DF), der er byrådsmedlem i Struer Kommune, efter hun sammen med sine medpassagerer skulle med et DSB-tog fra hovedstaden til det vestjyske sent mandag eftermiddag.

Undervejs kollapsede togets aircondition i varmen, hvilket fik personalet til smide to defekte vogne af i Odense, for at stuve samtlige passagerer sammen i de forreste vogne.

Manøvren resulterede i, at klimaanlægget også satte ud i de resterende togvogne, der nu var fyldt til randen.

-  Det er kritisk i sådan en varme her. Vi prøvede at finde pladser til pensionister, som fik det dårligt, og vi måtte sende noget ’kædevand’ rundt til dem, der ikke havde det godt, fordi togpersonalet ikke kunne komme hverken frem eller tilbage.

- Jeg tager gerne toget, når jeg skal til København, men det her var en rædselsfuld tur. Jeg er rystet over DSB’s håndtering af situationen, siger Jette Lund.

DSB beklager fejl

DSB bekræfter overfor TV MIDTVEST, at togets aircondition stod af i sommervarmen på turen fra København til Struer.

- Når vejret er, som det er nu, så påvirker det klimaanlæggene i vores tog, som er på hårdt arbejde i de her dage. Det beklager vi naturligvis overfor vores kunder. Det er kritisk, når det ikke fungerer, siger informationschef Tony Bispeskov.

- Vi gør alt, hvad vi kan vedligeholdelsesmæssigt for at holde det hele kørende. Vi står med to valg i sådan en situation her: Enten kan vi aflyse toget, eller også kan vi køre videre med færre vogne. Det er ikke nødvendigvis lykken at køre videre, for det giver selvfølgelig ikke en behagelig oplevelse, når situationen er, som den er, lyder det.

Passagererne skiftede tog i Fredericia og kom dermed i nye vogne, hvor klimaanlægget fungerede, som den skulle.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.