Passagerer fra Midtjyllands lufthavn springer køen over

Kastrup Lufthavn har åbnet et specielt spor, så folk der rejser indenrigs slipper for lange køer i sikkerhedskontrollen.

Det skabte mange frustrationer for de indenrigsrejsende, da Kastrup Lufthavn sidste år lukkede indenrigsterminalen. Men nu har rejsende fra for eksempel Midtjyllands Lufthavn fået et plaster på såret. 

- Af juridiske årsager måtte vi ikke gøre det tidligere, men nu har vi haft en dialog med myndighederne og lavet en løsning for de indenrigsrejsende, siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Løsningen er et specielt spor til de indenrigsrejsende, der gør, at de undgår at stå i samme kø til sikkerhedskontrollen som dem, der flyver ud af landet. 

Og den løsning vækker glæde for Søren Hylleberg, direktør i virksomheden HMN GasNet, der ofte pendler mellem København og Karup. 

- For en virksomhed som vores, der har mange, som rejser på denne tur, kan det godt betyde temmelig mange penge, siger Søren Hylleberg.

Også direktør i Midtjyllands Lufthavn er glad for den nye løsning. 

- Det er vi simpelthen så glade for. Det er nok den største nyhed siden DAT (flyselskab red.) kom hertil i 2015, siger Frans Bjørn-Thygesen.

I Karup håber Frans Bjørn-Thygesen, at den nye ordning kan få endnu flere til at vælge flyet. 

- Det her gør, at vi er endu mere konkurrencedygtige. Og i virkeligheden har vi sat rejsehastigheden ned med 25 procent, siger Frans Bjørn-Thygesen.

Københavns Lufthavn har hvert år 1,6 millioner indenrigsrejsende. 

2:18