Påsken er højsæson for indbrud: 10 råd - sådan undgår du indbrud

Indbrudstyvene holder ikke fri i påsken, advarer politiet. Her får du 10 gode råd til at undgå indbrud.

Påsken nærmer sig og det betyder ferie for mange danskere. Den lejlighed benytter mange tyve desværre til at kigge forbi de tomme huse rundt i landet. 

- Når der er feriedage, og folk er bortrejst, så er risikoen for indbrud selvfølgelig større, men med få midler kan man gøre, at man er mindre udsat for ubudne gæster. I julen 2016 så vi heldigvis, at antallet af indbrud var lavt, så det, håber vi, fortsætter i påsken, siger vicepolitiinspektør ved Midt- Vestjyllands Politi Ralf Hove Larsen. 

Selvom tyvene naturligvis har bedre kår, når man forlader sit hjem, er der en del ting, man selv kan gøre for at undgå et uønsket besøg fra indbrudstyve.

quoteNår der er feriedage, og folk er bortrejst, så er risikoen for indbrud selvfølgelig større, men med få midler kan man gøre, at man er mindre udsat for ubudne gæster.

Ralf Hove Larsen, Vicepolitiinspektør, Midt- Vestjyllands Politi 

 

 

Her får du 10 gode råd, der får tyvene til at lade dit hus i fred: 

  1. Undgå opdateringer og billeder på de sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme- tyven kigger måske med. 
  2. Sørg for solide døre, vinduer og låse. Yderdøre bør have to låse. 
  3. Klip hækken ned, så tyven ikke kan gemme sig bag den.
  4. Brug en tyverialarm, der kan være med til at skræmme indbrudstyven væk.
  5. Få naboen til at tømme post og bruge din skraldespand og parkere i den indkørsel, hvis du er bortrejst i flere dage.
  6. Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Du kan fx anskaffe nogle tænd/sluk-ure og tilslutte lamperne til dem.
  7. Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Lad rodet ligge og lad den beskidte opvask stå - og undgå at ’udstille’ dyre designerting i vinduet.
  8. Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.
  9. Tilmeld dig Nabohjælp på http://nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager 5 minutter at tilmelde sig.
  10. Giv værdifulde genstande et personligt mærke - det mindsker tyvens mulighed for videresalg. Det er også en god idé at tage billeder af al indbo, så man ved, hvad der mangler ved et eventuelt indbrud.

Kilder: Alka Forsikring og Midt- og Vestjyllands Politi