Pas på derude: Der er isslag lørdag morgen - senere kommer sne og fygning

Der er god grund til at blive ekstra længe under dynen lørdag morgen. Vejret viser sig i weekenden fra en meget vinterlig side.

Der er glat mange steder lørdag morgen efter en kombination af nedbør og frost. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Selvom de fleste saltbiler er på vejene i Midt- og Vestjylland er der god grund til at passe på. Mange steder, særligt på de små veje, er der meget glatte vejbaner lørdag morgen. Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer til at vise forsigtighed i morgentimerne. 

De fleste danskere vågner lørdag morgen op til en dag med vinterligt vejr med både isslag, sne og snefygning. Så der er særlig grund til at være ekstra forsigtig, hvis man skal ud at køre lørdag morgen.
    
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler således tidligt lørdag om "voldsomt vejr" med let isslag og snefygning i store dele af landet. 

- Der er risiko for sne- og isglatte veje i hele landet, lyder prognosen.

Isslag

Underafkølet nedbør i form af regn eller finregn, der hurtigt fryser til is ved sammenstød med faste genstande

 

Kilde: DMI

Se mere

    
Risikoen for isslag er størst på Fyn og i Jylland samt på Lolland-Falster og i Kalundborg og Slagelse. Isslag medfører risiko for et stort antal uheld med personskade til følge, lyder advarslen fra DMI.
    
- Færdsel, kørende såvel som gående, er forbundet med stor risiko for skade, oplyser DMI i en meddelelse.

Vintervejret er ikke udelukkende en udfordring - det kan også skabe glæde hos særligt de små. Foto: Kristian Korsholm

På Fyn og Jylland samt i Nordsjælland er der desuden ventet snefygning lørdag morgen. Det kan ifølge DMI medføre hurtig lukning af udsatte veje og dannelse af snedriver. Derudover skal bilister være opmærksomme på, at der er nedsat sigtbarhed på vejene i områder med snefygning.
    
Lørdag bliver præget af nedbør de fleste steder i landet. Først på dagen falder den som sne over de nordlige og østlige dele af landet. Længere mod syd og vest vil den derimod falde som regn eller slud. Temperaturerne lørdag lægger sig omkring frysepunktet og når maksimalt op på fem graders varme.