Parkskolen i Herning arbejder på at optimere hjemmeundervisning

Parkskolen i Herning arbejder på at finde en elektronisk løsning, der kan fratage forældrene noget af ansvaret for hjemmeundervisning.

I en uge har det stået på hjemmeundervisning for landets børn og unge. Men selvom skoler og uddannelsesunstitutioner er lukkede, er der stadig en undervisningspligt, der skal passes.

- Undervisningspligten ligger hos os. Det er os som skole, der skal undervise børnene og hjælpe dem videre. Og det mener jeg også, vi kan, siger Benjamin Bech Pedersen, der er skoleleder på Parkskolen i Herning. 

- Forældre skal til at varetage noget af undervisningen og hjælpe børnene. Det kan være en stor udfordring, fordi forældrene også har andre pliger, der skal passes, tilføjer han.

Indtil nu har forældrene kunne hente elektronisk hjælp til hjemmeundervisningen, men den løsning har ikke altid fungeret lige godt.

På mandag skal Benjamin Bech Pedersen holde møde med nogle af skolens lærere, og sammen skal de finde ud af, hvordan hjemmeundervisningen skal se ud fremadrettet.

- Nøgleordet er at skabe tryghed og få ro på. Og så skal vi finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe forældrene, siger skolelederen. 

Og på trods af nogle bump på vejen, gætter Benjamin Bech Pedersen på, at løsningen ligger elektronisk. Han nævner blandt andet, at det kunne være muligt at lave elektronisk undervisning. 

- Det kunne være en spændende vej at gå, så vi kan komme til at tage ansvaret igen, siger han.

Hvis du har brug for inspiration til, hvordan du skal gribe hjemmeundervisningen an, kan du læse med her.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.