Pape om overarbejde i Forsvaret: Helt uacceptabelt!

Overarbejde i Forsvaret koster ikke blot milliarder af kroner. Det koster også dyrt på de ansattes psyke og liv. Helt urimeligt mener Søren Pape Poulsen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at vi er kommet dertil. 

Sådan lyder den konservative formand, Søren Pape Poulsens reaktion på nyheden om, at Forsvarets ansatte kæmper med så meget overarbejde, at de bliver både fysisk og psykisk belastede. 

Fra 1. januar 2014 og frem til i dag er der betalt cirka 1,5 milliard kroner for de ansattes merarbejde i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet. Det svarer til, at hver ansat i gennemsnit har fået udbetalt knap 60.000 kroner i overarbejdsbetaling.  

En uholdbar situation lyder det i dag fra fagforeninger og tillidsfolk. Med de mange penge følger nemlig store fysiske og psykiske problemer.

Pape: Der skal findes en løsning

- På det menneskelig plan, ser vi i øjeblikket rigtig mange skilsmisser blandt forsvarets ansatte, fortæller fællestillidsmand Jørgen Pedersen, fra Hærens Konstabel- og Korporal Forening i Skive.

 

quoteDet kan vi ikke være bekendt, og det har vi allesammen et ansvar for, og derfor skal vi selvfølgelig have fundet nogle flere ressourcer til Forsvaret. 

Søren Pape Poulsen, formand, Konservative

 

- Det kan vi ikke være bekendt, og det har vi allesammen et ansvar for, og derfor skal vi selvfølgelig have fundet nogle flere ressourcer til Forsvaret. For det her bliver kun værre, siger han med henvisning til blandt andet indkøb af nye kampfly for milliarder, som de konservative ikke har bakket op om. 

Derfor vil Søren Pape Poulsen have forsvarsminister Peter Christensen i samråd.

- Forsvaret har brug for, at vi bruger nogle flere penge på det danske forsvar og behandler vores soldater ordentligt, og derfor har vi ministeren i samråd allerede torsdag, og så vil vi arbejder for flere penge til Forsvaret.

Den Konservative formand håber, at man hurtigst muligt kan finde en løsning, der kan skærme de ansatte. 

 

Søren Pape Poulsen (C) vil have flere ressourcer til Forsvaret.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.