Pape om genåbningen - fokus på at få gang i økonomien

Nogle gik fra gårsdagens pressemøde om Danmarks genåbning som vindere. Andre som tabere. Museer og dyreparker er frustrerede over forsat lukning.

Torsdag aften afholdt statsministeren et pressemøde, hvorpå hun præsenterede anden fase af genåbningen af Danmark. 

Her fik blandt andet skoler og biblioteker lov til at genåbne. Så heldige var museer og dyreparker, hvor man skal bevæge sig rundt på gåben ikke.

Det har skabt frustration hos blandt andre Jyllands Park Zoo, der føler sig klar til at genåbne. 

- Vi havde jo gerne set, at man kunne åbne noget mere. Men det kunne ikke lade sig gøre. Og når det er virkelighed, så er det jo sådan, så vi skal kigge på, hvor vi får mest samfundsøkonomisk gevinst, siger Søren Pape, der er formand for Det Konservative Folkeparti, og som sad med under forhandlingerne af genåbningen af landet.

I dag sætter han ord på, hvordan der er blevet prioriteret.

- Vi kommer til at stå foran en kæmpe regning, som ingen af os forestiller os, og derfor skal vi til at have gang i butikkerne, cafeerne og indkøbscentrene, hvor der er rigtig meget omsætning, siger han.

- Og det må vi altså prioritere fremfor museerne lige en måned endnu. Det er jo også alle de her steder, der skal generere penge til, at vi har råd til at have museer og andet i fremtiden, fortsætter han.

quoteVi skal kigge på, hvor vi får mest samfundsøkonomisk gevinst

Søren Pape, formand, Det Konservative Folkeparti

Dog har han svært ved at forstå, at eksempelvis zoologiske haver ikke kan få lov at åbne.

- Det giver ingen mening. Jeg fatter heller ikke, at man ikke kan åbne de zoologiske haver. Men det skal vi jo være enige om, og når vi ikke kan blive enige, så er det sådan, det er, siger Søren Pape.

Nogle af de overvejelser politikerne har gjort sig i forbindelse med genåbningen, drejer sig om smittetryk.

- Men det er jo sådan med smittetryk, at når forskellige mennesker mødes, der ikke kender hinanden, så er der en øget risiko. Og det er selvfølgelig ud fra det, at vi skulle stykke et puslespil sammen, siger den konservative formand.

Han mener også, at politikerne har et ansvar.

- Vi er valgt til også at træffe de trælse beslutninger, og det var en af dem, vi var nødt til at træffe i går, siger Søren Pape.

Se hele interviewet med Søren Pape her.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.