Pape med hård kritik af regeringen: Familieejede virksomheder får en med hammeren

Søren Pape Poulsen kritiserer i skarpe vendinger S-regeringens erhvervspolitik.

Søren Pape Poulsen er Det Konservative Folkepartis landsformand.
Søren Pape Poulsen er Det Konservative Folkepartis landsformand.
Foto: TV MIDTVEST

- Det løber mig koldt ned ad ryggen, og det er ud over min fatteevne.

Søren Pape Poulsen er klar i mælet, når det handler om regeringens plan om at hæve skatten for generationsskifter i familieejede virksomheder.

- Det er mennesker, som bare gerne vil drive deres virksomheder videre. Små og mellemstore virksomheder, som det her land er funderet på. Tre fjerdedele af alle virksomheder udenfor de store byer er familieejede. De får nu en ordentlig en med hammeren, ser det ud til. Og det forstår jeg simpelthen ikke, siger den konservative landsformand og tilføjer:

- Danskerne skal huske, når finansloven kommer, at det kan være deres arbejdsplads, der er i fare, hvis næste generation ikke kan overtage virksomheden, vurderer Søren Pape Poulsen.

S: Vi gør det, der er normalt

Den konservative landsformand tager bladet fra munden i denne uges udgave af det politiske magasin Krydsfelt på TV MIDTVEST.

Med i udsendelsen er også Kristian Jensen (V), Signe Munk (SF) og Mogens Jensen (S).

29:17
I denne uge er det et halvt år siden, der var folketingsvalg, og Danmark fik en ny regering. Hvordan er Mette Frederiksen og kompagni kommet fra start? Hvilke politiske mål er nået? Gæster i studiet er Mogens Jensen (Soc.dem.), Signe Munk (SF), Kristian Jensen (Venstre), Søren Pape Poulsen (Kons.)

Mogens Jensen, der er minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og sit partis næstformand, køber ikke Søren Pape Poulsens kritik.

Han mener ikke, familieejede virksomheder vil lukke, fordi generationsskifte-beskatningen bliver hævet fra seks til 15 procent.

- Det her gjorde man før 2015. Der betalte man det samme. Vi fører sådan set bare tilstanden tilbage til normalen, siger Mogens Jensen.

- Og i forhold til, om der er råd til at betale i virksomhederne, så lægger vi op til, at der bliver mulighed for at afdrage over 30 år. Det gør, at virksomhederne har mulighed for at tilpasse sig, mener Socialdemokratiets næstformand.  

Venstre: Midt- og Vestjylland vil blive ramt

Kristian Jensen, der er valgt til Folketinget i Herning, bakker op om den konservative leders kritik af regeringen. Den tidligere finansminister og Venstre-næstformand bliver nervøs på vegne af de familieejede virksomheder i Midt- og Vestjylland.

Især her vil højere generationsskifte-beskatning ramme hårdt, lyder vurderingen.

- I Midt- og Vestjylland er der rigtig mange familieejede virksomheder, hvor man netop har overdraget den fra forældrene til børnene, og derfor sørget for, at virksomheden bliver i området. Man har sørget for, at nogen kærer sig om området, siger Kristian Jensen.

- Mange af de sponsorater, der er kommet til både kultur, idræt og andet, er båret af familieejede virksomheder, som er i vores område. Så det er ikke bare arbejdspladsen. Det er sådan set også hele kulturlivet, der bliver født af de familieejede virksomheder, vi har. Derfor skal vi nurse dem og ikke beskatte dem, mener Kristian Jensen.