På stemmejagt i Midt - og Vestjylland

Flere folketingspolitikere fra den midt - og vestjyske landsdel har allerede kridtet skoene i deres kamp om vores stemmer. Især dem, der kan ske at være på vippen.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen på skolebesøg i Esbjerg. Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen i Viborg og socialdemokraten Anette Lind i Holstebro. De folkevalgte ved godt, at der inden længe bliver udskrevet valg. Nu skal de midt - og vestjyske vælgere også vide det.

- Vi er i højt gear lige nu. Men så bare vent, til der bliver udskrevet valg, så giver vi den lige lidt ekstra, siger Søren Pape Poulsen. Han er én af flere midt - og vestjyske folketingspolitikere der allerede har taget hul på noget, der minder om en valgkamp.

Kæmper for hele partiet

Den konservative partiformand, der tidligere var borgmester i Viborg, har blandt andet været på skolebesøg i Esbjerg. På hans skuldre hviler ikke blot hans eget kandidatur men også partiets succes fremover.

- Jeg skal rundt i hele landet. Det er forventet af mig, samtidig med at jeg selvfølgelig også skal passe min hjemkreds i Vestjylland, forklarer Søren Pape Poulsen.

Også Kristian Pihl Lorentzen har taget hul på sin turne rundt i landet. Blandt andet med besøg i Viborg.

- Der er rigtig mange gode kandidater - ikke mindst i Venstre - og derfor tror jeg, det er rigtig godt at være tidligt ude og være i kampberedsskab, siger Venstre trafikordfører, der er ude med både pjecer, reklamer og nøgleringe. Og så et bloklys med et billede af sig selv.

- Det er et valglys. Det skal man huske ikke at brænde i begge ender, lyder det.

Socialdemokratiske lyttemøder

I Holstebro har det socialdemokratiske folketingsmedlem, Annette Lind, også travlt. Hun har dog valgt en mindre offensiv tilgang til valgkampen. I hvert fald i første omgang.

-  Jeg tror, vi politikere skal huske, at vi har to ører i stedet for bare en stor mund, så derfor holder vi lige nu lyttemøder med måske kommende vælgere, forklarer hun.

Men der skal ikke herske tvivl om, at Annette Lind og resten af hendes socialdemokratiske kollegaer også er klar til at rykke ud, når statsministeren trykker på valgknappen.

- Vi har hele strategiplanen klar, og vi kan rulle ud, hvornår det skal være, så vi sover med støvlerne på, siger Annette Lind.

Se mere om den tidligere valgkamp i indslaget:

Selv om der reelt kan være op til et halv år inden der skal være folketingsvalg, så valgkampen allerede i fuld gang flere steder.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.