På kontanthjælp i over fire år: Her er der flest langtidsledige

Nogle kommuner har mange langtidsledige, men samtidigt har vi her i landsdelen også en meget eksemplarisk kommune.

Foto: Lone Bergholdt

Der kan være meget langt tilbage til arbejdsmarkedet, hvis man går ledig for længe. Men der er stor forskel på, hvor godt det lykkedes de forskellige kommuner at få borgerne af kontanthjælpen og tilbage på arbejdsmarkedet eller i andre forløb. Det viser nye beregninger, som Agenda har foretaget. 

Tallene viser, at Silkeborg og Thisted er de kommuner i landsdelen, hvor flest af kontanthjælpsmodtagerne har været på ydelsen i fire over eller mere. Det drejer sig om henholdsvis 22,5 og 22,2 procent.

Samtidigt viser Skive kommune sig fra sin eksemplariske side med kun 7,7 procent langtidsledige. Det er den laveste sats i landet.

Værst står det til for nogle af landets største byer. I København Kommune er tallet dermed helt oppe på 37,4 procent.

Se på kortet herunder, hvor mange langtidsledige,  der har været på kontanthjælp i mere end fire år, der er i din kommune. 

Her kommer tallene fra

Analysen er lavet på baggrund af Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM. 

Analysen indeholder personer, der modtog kontant- eller uddannelseshjælp, integrationsydelse eller var kontanthjælpsmodtagere under integrationsprogrammet i uge 39 2016 og 4 år tilbage i tid.
På grund af eventuelle fejlregistreringer i DREAM, må personen dog have haft én uges afbrudt kontanthjælp i perioden. Personen skal dermed have været på ydelsen uafbrudt i perioden, med undtagelse af makimalt én afbrudt uge, for at tælle med som langtidsledig kontanthjælpsmodtager.

Kommunen er bestemt ved at inkludere den kommune, som personen boede i ultimo 2015. DREAM får kommunekoden fra CPR-registret og koden for bopælskommune relaterer således til bopælskommune ultimo året.

Kilde: Agenda