Overskud i Vestjysk Bank

Vestjysk Bank leverede i dag et positivt første kvartalsregnskab for 2014.

I første kvartal af 2014 havde Vestjysk Bank et overskud på 29 millioner kroner, og det afspejler bankens indsats for at slanke balancen og styre omkostningerne.

- Regnskabet lever op til vores forventninger, så vi er godt tilfredse. Det er ikke et egentligt vendepunkt for banken, men det er et godt skridt i den rigtige retning, mener Michael N. Petersen, der er konstitueret administrerende direktør i Vestjysk Bank.

Stadig solvens-problemer

Banken med hovedsæde i Lemvig har dog stadig problemer med solvensen. Finanstilsynet kræver en solvens på 10,9 procent, men Vestjysk Bank kan kun komme op på 10,2 procent - det svarer til 164 millioner kroner.

- Vi kan bruge regnskabet til at tage det første skridt på vej til at reetablere vores solvens. Vi ligger stadig under solvensbehovet, men jeg kan forsikre om, at vi arbejder stenhårdt på at komme i mål med vores genopretnings plan, forklarer Michael N. Petersen.

Bankdirektøren ser små, forsigtige tegn på, at det begynder at gå lidt bedre for bankens erhvervskunder - især har mælkeproducenterne oplevet fremgang.