Overblik: Vinterferieaktiviteter

TV Midtvest har her samlet et overblik over vinterferieaktiviter i Midt- og Vestjylland.

Se på flagermus, byg din egen borg eller lyt til uhyggelige fortællinger. Uge syv er for mange lig med vinterferie. Vi har her samlet et udvalg af de aktiviteter, der er i landsdelen.

Kulturcenter Limfjord i Skive:

I Kulturcenter Limfjord er der mulighed for cykling, dans, badeland, blå blink og biograftur. Alle børn fra tredje til femte klassetrin kan være med. Programmet løber mandag d. 9. og tirsdag d. 10. februar i tidsrummet fra klokken halv ni til klokken to.

Naturvidenskabernes hus i Bjerringbro

: Naturvidenskabernes hus i Bjerringbro holder aktive science-dage med forsøg, eksperimenter og leg. Dørene er åbne klokken 10-16 både mandag den 9. og tirsdag den 10. februar

Mønsted Kalkgruber:

Mønsted Kalkgruber åbner dørene for besøgende i uge 7, og her lover de, der er garanti for at se flagermus når de holder flagermus-safari.  I gruberne overvintrer 17-18.000 flagermus. Der er åbent d. 7.-15. februar klokken 10-17.

Herning Bibliotekerne: Hos bibliotekerne i Herning er der mulighed for at lave din egen is skulptur, komme til trylleshow eller deltage i et lasergame, opleve en eller høre masser af oplæsning.

Holstebro Bibliotek:

På Holstebro Bibliotek kan alle lege med skrot og kasserede bøger. Kreativist Mads Nielsen sidder klar med limpistoler, dimsedutter, skrot og skrammel, fra mandag den 9. februar fra kl. 13 til 16.

Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune: Her inviterer museerne borg-bygge-hygge, hvor alle kan bygge en borg af blandt andet ispinde, papkasser og toiletpapirsrør.

Viborg Museum:

Viborg Museum inviterer til værkstedaktivitet, hvor sjove ting kan bygges i genbrugsmaterialer. Byg desuden i "VIBCRAFT". Viborg Kommune har lavet en nøjagtig model af hele kommunen i computerspillet Minecraft. Vær med til at opbygge Viborg Museum og De fem Halder i VIBCRAFT.

Museum Krydsfelt Skive

Museum Krydsfelt Skive inviterer på kreativt vinterferie værksted tirsdag til fredag klokken 11-15.

Textilforum og Frilandsmuseet

I uge 7 afholder Textilforum og Frilandsmuseet vinterferieaktiviteter for børn. Tirsdag den 10. og 11. februar kan superhelte og superheltinder lave deres eget skørt eller supermandskappe i Textilforums børneværksted.

Torsdag den 12. februar kan børn fejre fastelavn som i gamle dage på Frilandsmuseet.

Strandingsmuseum St. George

På Strandingsmuseet St. George kan børn bygge et skib og lære om havet, skibene og sømændene.

Lemvig Museum

Lemvig Museum holder gys på museet. Mandag til torsdag fortælles der hårdrejsende historier om spøgelser, hekse og andre af mørkets skabninger. Fortællingerne tager udgangspunkt i lokale sagn, som er gået fra mund til mund igennem generationer. Der er åbent fra d. 7. til den 15. februar.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.