Otte-årig hædret som helt

Markus Ludvigsen på otte år blev i dag hædret som helt for at have reddet sin far.

I dag blev prisen for årets heltegerning for børn uddelt af Falck i Legoland. Den Gyldne Sofus bliver uddelt til et barn som har udført en særlig heltemodig gerning for at redde et andet menneske eller et dyr.

Otte-årige Markus Ludvigsen fra Bjerringbro var sammen med fire andre børn nomineret før dagens prisoverrækkelse i Legoland. Og til hans store overraskelse endte han med at vinde.

- det er bare rigtigt dejligt, jeg er meget stolt, fortæller Markus Ludvigsen.

Tilbage i februar var Markus Ludvigsen taget i skoven med sin far for at fælde træer. Men det endte helt galt, da et træ væltede ned over faren, Søren Ludvigsen.

Løb flere kilometer efter hjælp

- Jeg fik kraniebrud, hjernerystelse og blødte ud af øret, fortæller Søren Ludvigsen.

Da Markus Ludvigsen så sin bevidstløse far ligge på jorden reagerede han ved at løbe efter hjælp. Han endte med at løbe flere kilometer før han fandt en hundelufter, som kunne tilkalde hjælp. En hjælp som i bedste fald reddede farens liv.

Med dagens pris fik Markus Ludvigsen også en masse gaver. Men for ham er det vigtigste dog, at hans far i dag har det godt.

 

I dag blev prisen for årets heltegerning for børn uddelt af Falck i Legoland. En af de nominerede var otte-årige markus ludvigsen som løb flere kilometer for at hente hjælp til sin tilskadekomne far.

Det er Falck Børneklub der i samarbejde med Børneulykkesfonden, der hvert år uddeler Den Gyldne Sofus.