Per Ørum: S og DF løber fra løfte

- Uanstændigt, at de ikke længere støtter ideen om maks. 30 minutter til nærmeste sygehus, siger vestjysk kristendemokrat.

Kristendemokraternes folketingsmedlem Per Ørum Jørgsensen fra Staby beskylder både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti for løftebrud, efter at han tirsdag aften måtte opgive at skaffe flertal for et beslutningsforslag i Folketinget.

Per Ørum Jørgensen havde foreslået, at man maksimalt må have 30 minutters kørsel til nærmeste sygehus, men forslaget faldt med et brag, da kun Enhedslisten støttede ideen.

Modet svigter

- Hvor Venstre og Konservative er meget konsekvente i deres nedrivning af yderområderne, så forsøger S og DF at give indtryk af, at de tager bekymringen udenfor storbyerne alvorligt. Når de i praksis får mulighed for at sikre borgere i alle egne af landet adgang til velfærd og sundhed, så svigter modet. Det er uanstændigt, skriver Per Ørum Jørgensen i en pressemeddelse.

Han henviser til, at Helle Thorning-Schmidt i 2008 sagde til Dagbladet Holstebro-Struer, at det var socialmokratisk politik, at man maksimalt må have 30 minutter til et sygehus - og at Dansk Folkepartis Peter Skaarup senere gav udtryk for det samme på partiets hjemmeside.

Vernersen støtter ideen

Der er dog i hvert fald en enkelt socialdemokrat, der er enig med Per Ørum Jørgensen. Folketingsmedlem Jens Peter Vernersen meddeler, at han støtter forslaget.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.