Per Ørum i lokalpolitik

Kristendemokraternes formand Per Ørum Jørgensen stiller op ved det kommende kommunalvalg og regionsrådsvalg.

Efter en årrække som landspolitiker går Per Ørum Jørgensen nu ind i lokalpolitik. Han vil stille op til kommunalvalget i Holstbro Kommune og som kandidat til regionsrådsvalget i Region Midt. Hans mål er at få flere kristendemokrater ind i kommunalbestyrelser og regionsråd, fortæller han idag. Kristendemokraterne har i øjeblikket otte kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Trænger til sejr

Ved det seneste Folketingsvalg fik Kristendemokraterne ikke nok stemmer til at fortsætte i Folketinget. Faktisk er det gået nedad bakke for partiet de seneste ti år. I 2001 fik Kristendemokraterne knap 78.500 stemmer. Ved det seneste folketingsvalg i 2011 satte 28.000 kryds ved liste K. Den udvikling vil Per Ørum Jørgensen vende:

- Min målsætning i min første valgkamp som Kristendemokraternes formand er, at sikre partiet den første valgsejr siden 1998, siger politikeren fra Staby.

Per Ørum Jørgensen blev formand for Kristendemokraterne i oktober 2011. Han havde tre modkandidater til posten, men vandt stort med 116 ud af 226 afgivne stemmer.

Også klar til folketingsvalg

Udover lokalpolitik vil Per Ørum Jørgensen også stå i spidsen for indsamlingen af de knap 20.000 underskrifter, der skal til for at gøre Kristendemokraterbe klar til genopstilling til Folketinget.