Per Ørum forlader forhandlinger

Kristendemokraternes enlige folketingsmedlem kunne ikke få indrømmelser om sygehuset i Holstebro

Forhandlingerne mellem regeringen og Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen er brudt sammen. Parterne kunne ikke nå til enighed om akutfunktioner på sygehusene i Næstved, Holstebro og Svendborg.

- Vi har meget svært ved at få enderne til at nå sammen - vi kan ikke blive enige. Jeg har draget konsekvensen og vil ikke give mig, siger Per Ørum Jørgensen til TV2.

Skal diskutere med hovedbestyrelsen

Per Ørum Jørgensen har flere gange i forhandlingerne med regeringen understreget at en bibeholdelse af akutfunktioner og fødeafdelinger blandt andet i Holstebro er partiets hjerteblod.

Han understreger, at han er ude af regeringens 2020-forhandlinger og skal nu med partiets hovedbestyrelse diskutere, hvor partiet vil stille sig i forhold til de allerede indgåede aftaler med regeringen.

- Men jeg kan ikke føle mig ret voldsomt forpligtet. Hvis nu regeringen havde givet nogle store indrømmelser til Kristendemokraterne i de her aftaler, så havde vi lod og del i dem, men det er jo primært aftaler, som regeringen og Dansk Folkeparti har forhandlet med hinanden, men jeg tager en snak med regeringen senere i dag om det, siger Per Ørum Jørgensen og understreger, at der ikke er ondt blod mellem parterne.

Per Ørum Jørgensen har leveret det afgørende 90. mandat til aftalerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti om grænsekontrol og en lang række strafskærpelser, og han er også med i aftalen om efterløn.

 Derfor gik Per Ørum Jørgensen fra 2020-forhandlingerne:

02:54 Luk video