Ophedet debat: Hvad skal vi gøre for at undgå maddiker i skraldespanden?

Lige nu er der mange, der oplever problemer med maddiker i deres skraldespande.

Siden TV MIDTVEST i går fortalte om problemet med maddiker i affaldscontainere i Thisted Kommune har vi modtaget mange gode råd på vores Facebook-side om, hvordan man undgår maddiker i skraldespanden.

- Når jeg har nogle madrester, fryser jeg dem ned indtil næste gang skraldespanden skal tømmes. Det fungerer rigtig godt skriver Anna Marie Carlsen.

Flere bruger klorin

Rigtig mange har også gode erfaringer med at hælde klorin i skraldespanden.

- Det er også en mulighed at hælde en deciliter klorin i skraldespanden efter hver tømning. Meget effektivt, skriver Britta Lund.

Problemer i hele landsdelen

Det er ikke kun i Thisted, der er problemer med maddiker i affaldet i sommervarmen. TV MIDTVEST har fået beskeder fra folk på Mors, i Viborg, Ringkøbing-Skjern, Hjerm og Silkeborg. Alle fortæller, at de også er plaget af maddiker. Flere er enige om, at den eneste gode løsning er, at skraldespandene bliver tømt hver uge.

- Det er et problem, uanset om man bruger plastik- eller papirposer til madrester. Der er kun én løsning. Affald skal hentes en gang om ugen, ellers får man maddiker i sit affald, skriver Freddy Laursen.

 

Se indslag: Mange ser sig nødsaget til at hælde kemikalier i skraldespanden for at holde maddiker væk.

Plastikposer og rengøring

I nogle kommuner skal madaffald i papirsposer eller let nedbrydelige plastikposer, og mange skriver på TV MIDTVESTs facebookside, at det er et af problemerne. Vi har også modtaget flere råd om at bruge almindelige plastikposer for at undgå maddikerne.

- Fyld kun en 1/3 i posen og sørg for at det meste luft er ude af posen. Lav så en knude helt oppe, så der er plads til at tingene kan gære og rådne, uden at posen går i stykker, så kommer der ikke maddiker, skriver Vera Thostrup.

Mange kommer også med det gode råd, at rengøre skraldespanden efter hver tømning.

Affaldschef: Begræns brugen af klor

Ejgil Haurum, der er drifts- og anlægschef i Thisted Kommune. Han mener ikke, at klor er løsningen.

- Kogende vand og almindelige rengøringsmidler burde være nok til at løse problemet. Det burde ikke være nødvendigt at tage kradse midler som klor og salmiaksyre i brug, siger han og fortsætter.

- Det er ikke ulovligt at bruge det, man kan købe i supermarkederne. Det kan renseanlægget sagtens håndtere. Men samlet set, så skal man begrænse det, siger Ejgil Haurum.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.