Op på skateboardet: Flere piger skal prøve kræfter med streetsport

Pushing Daisies er en skatergruppe kun for piger. De er rundt i hele Jylland for at lokke flere piger i skaterhallen.

At køre på skateboard forbinder de fleste med en rendyrket drengesport.

Den odenseanske skatergruppe Pushing Daisies er derfor taget på charmeoffensiv i Brande og resten af Jylland for at få flere piger til at træde op på skateboardet:

quoteDet er en af de bedste følelser, når man kæmper for at lære et nyt trick, og så alle rundt omkring én hepper. Det er givende at mærke, at det er okay at falde

Karoline Kjøller, medlem af Pushing Daisies

- Vi vil gerne være rollemodeller for piger, der har lyst til at prøve at køre på skateboard. Det er jo en meget mandsdomineret sport, så det kan jo godt være meget intimiderende som pige at være i en skatehal fyldt med drenge susende frem og tilbage, siger Karoline Kjøller.

25-årige Karoline Kjøller er blandt medlemmerne af den rendyrkede pigegruppe af skatere hos Pushing Daisies.

De var mandag taget til Brande for at give 12 piger en tur på skateboardbanen.

Pigerne vælger streetsport fra

Ifølge Dansk Idrætsforbund dropper syv ud af 10 midtjyske piger nemlig også hjulene under fødderne, når de er mellem 13 til 18 år. Det gælder især sportsgrene såsom skating, løbehjul og rulleskøjteløb.

Den frivillige forening vil gerne give deres kærlighed til sporten videre, og de oplever, at der er mange piger og kvinder, der har lyst til at køre på skateboard.

- Vi er helt overvældede over, at der er så mange piger, der har lyst og mod til at stå på skateboard. Det har været så fedt, at de har haft lyst til at prøve noget nyt, siger Karoline Kjøller. 

Gadeidræt, Nordeafonden og DIF har sponsoreret Pushing Daisies’ tur gennem Jylland.

Ifølge Dansk Idrætsforbund ønsker de at skabe nogle rammer for, at piger skal få sig nogle sociale oplevelser med idrætten.

- Vores projekt er at få overbevist om, at de skal blive ved med at dyrke idræt, fordi det giver dem noget. Det (skateboarding red.) giver dem noget at holde fast i – det sociale fællesskab, der er i en forening, siger Helle Carlsen, konsulent hos DIF Udvikling.

 Generelt vælger alt for mange piger idrætten fra i teenagealderen. Ifølge Helle Carlsen viser forskning, at det er vigtigt for pigerne, at de får nogle gode oplevelser med deres idræt. Det giver motivationen til at fortsætte, og det skal sådanne camps være med til at give.  

15-årige Mirjam Muusmann Jensen fra Brande var én af de piger, der skulle prøve kræfter med skateboarding. 
15-årige Mirjam Muusmann Jensen fra Brande var én af de piger, der skulle prøve kræfter med skateboarding. 
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Det handler om at skate sammen

Og fællesskabet i skaterhallen er netop én af de grunde til, at nogle af pigerne var mødt op til en tur på skateboardet:

- Det er kedeligt at skate alene. Det er sjovere, når man også kan lære hinanden nogle tricks, siger 15-årige Mirjam Muusmann Jensen fra Brande.

- Jeg synes, at det er fedt, at man kan lære så meget, og jeg tror, at jeg ville kunne blive bedre til det, hvis jeg øver mig, siger 10-årige Sidsel Jakobsen fra Brande.

Pigerne i lokalmiljøet skal også bruge campsene til at møde hinanden og bruge hinanden til at komme videre med at skateboarde. Karoline Kjøller mener også, at pigerne kun bliver hurtigere og bedre, hvis de har nogle veninder at gøre skateboarde sammen med.  

- Det er en af de bedste følelser, når man kæmper for at lære et nyt trick, og så alle rundt omkring én hepper. Det er givende at mærke, at det er okay at falde, siger Karoline Kjøller.