Onsdagen bliver smuk og solrig

Onsdagens vejr bliver ugens højdepunkt med flot blå himmel i en grå og mild uge.

Onsdag får vi den foreløbig kun femte vinterdag med solrigt vejr. Kun den 2. og 31. december, samt den 4. og 19. januar har vi fået over fire timers solskin denne vinter.

Prognose af vejret onsdag klokken 15.
Prognose af vejret onsdag klokken 15.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Onsdagens himmel bliver smuk og blå og kan nydes i hele landet. Allerede i nat klarer det op i det meste af landet, men måske kan det drille med skyer først på onsdagen i den sydvestlige del af landet. Ovenstående prognosekort fortæller om en solrig eftermiddag med 6-7 grader og let til frisk nordvestenvind.

Svag koldfront kan få det til at smådryppe i syd

Det kan i aften og i nat smådryppe lidt i den sydlige del af Danmark, som en svag koldfront passerer landet. På bagsiden af fronten klarer det op, hvilket Danmark kommer til at nyde godt af onsdag. Vinden aftager i løbet af onsdagen, og med klart og ret stille vejr kan der komme frost sent onsdag aften og natten til torsdag.

De følgende dage kommer der igen skyer fra vest, så onsdagen bliver ugens smukkeste dag. Temperaturerne på femdøgnsskemaet afslører, at det milde vejr fortsætter ugen ud. Foreløbigt er middeltemperaturen for januar 5,5 grader. Det er en halv grad varmere end den nuværende januarrekord. Klimanormalen for januar i Danmark lyder på 0,0 grader.

Femdøgnsskema gældende for 22. til 26 januar 2020.
Femdøgnsskema gældende for 22. til 26 januar 2020.
Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.