Ole Krohn: Yderområder bliver hårdest ramt

TV2’s finanskommentator Ole Krohn vurderer, at boligmarkedet i yderområderne vil blive hårdest ramt af den nuværende realkredit-krise.

I et interview med TV MIDTVEST siger TV2’s finanskommentator Ole Krohn, at den nuværende realkredit-krise vil gå hårdest ud over yderområderne.

Det skyldes, at der i mange af de områder, der ligger uden for de store byer, først lige er kommet gang i noget, der ligner en lille optur på boligmarkedet

- Og der er det altså ikke godt at skabe usikkerhed med mange forskellige uigennemsigtige prisstrukturer og prisforhøjelser, siger Ole Krohn.

- Det kan få den konsekvens, at hvis der ikke snart kommer nogle løsninger, som bliver stående, og som ikke vælter næste dag eller næste dag igen, så kan boligmarkedet godt gå lidt i stå, hvor man simpelthen lige overvejer en gang, om man overhovedet skal kaste sig ud i det på nuværende tidspunkt.

Ifølge finanskommentatoren er der en grund til, at det lige netop er yderområderne, der er ekstra udsatte.

- Det er dem, hvor opsvinget er kommet senest, og så er det klart, at det også er mere spinkelt i forhold til de større byer som København, Aarhus, Odense, Aalborg, hvor du har haft pæne prisstigninger i nogle år. Der har man mere fedt på kroppen, mens der steder, som måske endelig kan glæde sig over, at deres kommuner er kommet med, ikke skal så meget til, før folk trækker sig lidt igen, siger Ole Krohn.

Han vurderer, at det er svært at sige, hvordan den nuværende situation vil ende. 

- Det startede med en prisstigning hos Nykredit, og nu ser det ud til, at det kan gå over i en decideret priskrig, hvor de forskellige banker kriges om kunderne, kriges om at komme med det bedste tilbud. Så længe,den krig foregår, er det helt umuligt at sige, hvem der bliver sejrsherre, siger Ole Krohn.

 

TV2's finanskommentator vurderer, at dele af Danmark er mere påvirket af realkredit-krisen end andre.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.