OL giver kaos i Superligaen

Danmark har kvalificeret sig til fodboldturneringen ved næste års OL i Rio, og Superligaen er i gang samtidig.

Danmarks kvalifikation til næste års fodboldturnering ved OL i Rio er en positiv historie. Desværre er det også en historie, som giver udsigt til problemer.

For når OL foregår fra 5. til 21. august næste år, kører den bedste danske fodboldrække også på højtryk. Endda med en sæson, hvor den nye turneringsstruktur med 14 hold lige er trådt i kraft.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, fortæller til Ekstra Bladet, at den omstændighed giver noget nær kaos.

- Vi glæder os naturligvis på dansk fodbolds vegne over billetten til OL. Men det er ingen hemmelighed, at det giver os store problemer med turneringsplanlægningen, siger Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

Han understreger, at det er utænkeligt for Divisionsforeningen at aflyse fire eller fem spillerunder i Superligaen.

- Vi må nu sætte os ned og vurdere, hvordan vi løser udfordringen. Det bliver et vanskeligt problem at løse, siger han videre til avisen.

Fodboldforbundet Fifa har for nylig indskærpet overfor klubberne, at de skal frigive spillere til OL. Det gælder dog kun de spillere, som har alderen til at være med ved OL. Hvert hold må gerne udtage tre spillere, som er ældre end 23 år.

Claus Thomsen oplyser desuden, at han er bekymret over de danske klubbers kvalifikation til gruppespillene i de europæiske turneringer.

- Det er et stort problem, hvis de danske klubhold ikke kan stille i stærkeste opstilling, når de skal spille de kampe. siger han og må konstatere, at det kan svække Danmarks muligheder for at avancere på den europæiske rangliste.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.