Økonomi til hospitalsbyggeri sikret

Et bredt flertal i Region Midtjylland har tirsdag eftermiddag indgået forlig om sundhedsbudgettet for 2013. Det betyder, at der kommer byggekraner på arbejde i blandt andet Gødstrup og Viborg.

Sundhedsbudgettet i Region Midtjylland blev tirsdag eftermiddag forhandlet på plads. Bag budgetforliget står Socialdemokraterne, Venstre, SF, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Fælleslisten og Poul A. Christensen (uden for parti). Budgettet giver plads til, at byggekraner kan gå i gang med sygehusbyggeriet i Gødstrup og udvidelsen af Regionshospitalet Viborg. Derudover bliver der penge til nybyggeri i Aarhus samt forbedringer af hospitalerne i Horsens og Randers.

 - Hospitalsplanen med fem stærke akuthospitaler er den langsigtede plan, som vi nu følger med en ambitiøs investeringsplan for de kommende år. Det er godt for patienterne, som får bedre rammer og en behandling af høj kvalitet i de fem akutmodtagelser, siger regionsrådsformand, Bent Hansen (S).

Budgetdrøftelserne betyder også, at regionen undgår en stor sparerunde, men Bent Hansen fastslår, at der bliver sat krav op om mere effektivt arbejde i regionen.