Øboere kæmper for billigere færgeture

Sammenslutningen af Danske småøer holder i denne weekend generalforsamling på Venø. Her er regeringens indførelse af landevejsprincippet til debat.

På færgen mellem Venø og Struer kommer man ikke til at mærke det store til støtten fra regeringen

- Det er da en smuk tanke, men der er jo ikke ret mange penge i det. Derfor får det formentlig ikke ret stor betydning for os, siger Jan Bendix, der er medlem af beboerforeningen VenøBoen.

Regeringen lægger i vækstpakken op til at indføre et delvist landevejsprincip. Det vil sige, at det skal være lige så billigt at sejle som at køre rundt i Danmark. Men Sammenslutningen af danske småøer er utilfredse med beløbets størrelse.

- Det er ikke nok. Det er tydeligt, hvis du snakker med øboere fra de danske småøer, så vil de sige, at det her er ikke nok. Det er et lille skridt på vejen, som vi skal gå, men det er ikke nok, siger Dorthe Winther som formand for Sammenslutningen af Danske Småøer.

Ifølge en tidligere beregning fra Social- og indenrigsministeriet, skulle man afsætte 182 millioner kroner årligt til færgedriften, hvis landevejsprincippet skulle indføres fuldt ud. Men regeringen vil bruge under det halve, nemlig 45 millioner kroner i 2016 og 90 millioner i 2017.

- Vi synes, at vi gør meget for landdistrikterne. Vi har givet det dobbelte af, hvad vi gik til valg på. Men jeg kan da godt forstå, at de gerne vil have flere penge. Det vil de fleste interesseorganisationer, siger Thomas Danielsen, der er Landdistriktsordfører for Venstre.

Forslaget forventes at træde i kraft 1. august.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.