Nytårsmad udefra hitter

Flere midt- og vestjyder dropper madlavningen nytårsaften og bestiller i stedet gourmetmaden udefra.

Gourmet_COLOURBOX4564446.jpg

Nytårsaften er lige om hjørnet, og for flere midt- og vestjyder betyder det, at maden til årets sidste middag bliver leveret udefra.

Det er nemlig i højere grad blevet accepteret at prioritere hygge og afslapning fremfor en halv eller hel dag i køkkenet. Men der står ikke pizza eller burgere på menuen, for vi vil stadigvæk have kvalitet på årets sidste aften.

En tendens, de også mærker hos Gastronomisk Institut i Silkeborg.

Udsolgt igen i år

Her er kokkene nemlig godt i gang med restaurantens nytårsmenu. Igen i år er der total udsolgt. 1000 kuverter er der købt af Gastronomisk Instituts nytårsmenu, der blandt andet byder på hellefisk med urtesalt og krondyrfilet med svampe.

- Det er ret stort. Det er en super afslutning på året, og det er nogle dage op til, hvor vi skal være superskarpe, siger Anders Kalstrup, der er indehaver af instituttet.

Og der er ingen tvivl om, at mad udefra bliver mere og mere populært. Det ses også på antallet af udbydere.

-  Mængden af udbydere er jo nok tæt på tidoblet på de ni år, vi har været med, fortæller Anders Kalstrup.

Nemt i en travl hverdag

Nogle af dem, der benytter sig af tilbuddet om en købt nytårsmenu, er ægteparret Westergaard fra Silkeborg.

For andet år i træk kan de se frem til at koncentrere sig udelukkende om champagne og nytårskrudt nytårsdag - og aften.

-  Med den travle hverdag, man efterhånden også har, selvom man godt kan slappe af indimellem, så vil man også gerne gøre det nemt for sig selv den der nytårsaften, forklarer Bjarne Westergaard.

Og ægteparret er langt fra de eneste, der har droppet den hjemmelavede torsk. Hos brancheorganisationen Horesta bekræfter de tendensen med, at flere og flere køber en færdig nytårsmenu udefra.

- Det er blevet mere acceptabelt, at nytårsmenuen ikke er hjemmelavet, og så oplever vi også, at prisen faktisk også kan konkurrere med den hjemmelavede mad, siger Christoffer Susé, relationschef ved Horesta.

Forudbestemt er godt

Hos Bjarne og Annalise Westergaard ser de frem til en nytårsaften langt væk fra kødgryderne.

- Vi synes, det er lidt nemmere, og vi skal ikke ud og handle. Alt er forudbestemt. Det er jo lidt dejligt, lyder det fra ægteparret.

Se mere om tendensen i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

1:56
Flere og flere folk i landsdelen bestiller nytårsmenuen udefra. Det er nemmere, og man kan fokusere på hygge og afslapning.