Nyt tilbud for psykisk syge får base i Herning

En sygeplejerske og to betjente rykker nu sammen ud til psykisk syge borgere.

Når politiet fra 1. september skal rykke ud til borgere med psykiske lidelser i det midt- og vestjyske, vil der være et nyt ansigt med i bilen. Foruden to betjente, vil der nemlig være en sygeplejerske med på patrulje. 

quote- Succeskriterierne er, at den eller de borgere vi kommer ud til oplever, at de får hjælp. Det er det reneste kriterie.

Claus Graversen, sygeplejefaglige direktør, i psykiatri og socialledelsen i Region Midtjylland.

- Forventningerne er, at de borgere, som bliver mødt af den her patrulje, får en anden form får indsats og støtte og kan måske blive guidet i at søge en anden form for hjælp, siger Claus Graversen, der er sygeplejefaglige direktør, i psykiatri og socialledelsen i Region Midtjylland.

Se video: Et nyt forsøg med særlige udrykningsteams med sygeplejerske og politi ser nu dagens lys i Herning.

Forsøget skal vare i to år

Det nye initiativ, der støttet af satspuljemidler, får udgangspunkt i Herning, hvor patruljerne skal køre ud fra. Forsøget skal indtil videre løbe over to år i Region Midtjylland, Region Sjælland og i Region Syddanmark.

- Succeskriterierne er, at den eller de borgere vi kommer ud til oplever, at de får hjælp. Det er det reneste kriterie. Og kunne vi komme dertil, at politiet skal ud til færre af de episoder, fordi man får opbygget nogle fælles kompetencer, vil det være en god sidegevinst, siger den sygeplejefaglige direktør.

De seneste syv år er antallet af politiets opgaver med psykisk syge steget fra 16.000 til 43.000 om året.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.