Nyt skyts i krigen mod mårhunden

Miljøministeren har nu godkendt en handlingsplan for bekæmpelse af mårhunden. SMS-fælder, vildtkameraer og Judas-halsbånd skal gøre det af med den inden 2015.

SMS-fælder, 150 særlige vildtkameraer og såkaldte Judas-halsbånd. Det er nogle af de tiltag, som Miljøminister, Karen Ellemann, netop har godkendt i en handlingsplan. Målet med handlingsplanen er at udrydde mårhunden inden 2015.

Bred opbakning til planen

Direktør i Skov-og Naturstyrelsen, Hans Henrik Christensen, siger i en pressemeddelse, at han glæder sig over, at der nu er givet grønt lys for handlingsplanen. Ifølge ham har de grønne organisationer og andre relevante aktører alle vendt tommelfingeren opad til de nye tiltag.

- Det er meget glædeligt, at opbakningen er så bred. Ikke mindst fordi der er lagt op til, at netop jægere og andre, der kommer i naturen, skal spille en afgørende rolle i indsatsen mod mårhunden, siger Hans Henrik Christensen i pressemeddelsen.

Og spørger man Hans Henrik Christensen, så falder planen på et tørt sted.

- Vi skal ikke havne i samme situation som for eksempel lande som Tyskland og Polen. Her er der nu så mange mårhunde, at det er umuligt at udrydde dem, siger han.

Et skadedyr

Eksperter sammenligner mårhunden med andre skadedyr som dræbersnegle, bjørnekløer og mink. Den udgør ikke kun en trussel for andre dyr, men også for mennesker. Den kan nemlig være bærer af sygdomme, som kan overføres til mennesker.