Nyt projekt til familier med døende børn

Region Midtjylland har fået 12 millioner kroner fra staten til et nyt projekt, der skal hjælpe familier, der har eller har haft uhelbredeligt syge børn.

Hverdagen med et uheldbredeligt sygt barn er hård for både barn og familien. Hverdagen er fyldt med sorger og tanker, der skal bearbejdes. Derfor afsætter Region Midtjylland 12 millioner kroner til bearbejdelse for familier med børn, der venter på at dø.

Hvert år dør cirka 400 børn og unge af deres sygdomme eller handicap, men der er ikke noget samlet tilbud til den efterladte famile, når barnet bliver udskrevet fra hospitalet. Men det skal 12 millioner statslige kroner nu ændre på med projektet Familie-FOKUS:

- Rigtigt mange familier har været under en ganske stor belastning, fordi de har båret rundt på sorger og bekymringer, som de ikke har haft mulighed for at få bearbejdet professionelt, siger områdeleder for specialområde kommunikation og handikap i Region Midtjylland John Jørgensen i en pressemeddelse.

Tre forskellige pakker

Efter en indledende samtale, der skal indsluse familier i projektet, vil de blive tilbudt tre forskellige hælpepakker.

Det kan være et familieophold på endøgninstitution, det kan være et familiekursus på et kursuscentereller det kan være et samtaleforløb i familiens eget hjem.

- Ved at projektet bliver forankret i de to specialområder bliver der trukket på en faglig ekspertise, der i forvejen findes i regionen. Samtidig får vi mulighed for at forankre de nye aktiviteter i deteksisterende faglig miljø, så vi kan drive tilbuddet videre, nårprojektperioden udløber, siger John Jørgensen.

Projektet vil starte op i efteråret og løber over tre år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.