Nyt fra storkeparret: Nu er der fire æg i reden

Yvonne har lagt endnu et æg i storkereden på Holmgårdvej i Flynder.

Storkeparret Kjeld og Yvonne har endnu en gang udvidet mængden af æg i storkereden ved Bækmarksbro, der nu tæller fire æg. Og endnu en gang er parret uhyre præcise hvad angår ankomsttidspunktet. 

Siden 22-tiden sidste søndag har Yvonne hver anden aften omkring samme tidspunkt lagt et nyt æg. Dermed var det ventet, at hvis der kom flere æg i reden, så ville det blive i aftes omkring klokken 22. 

- Storke er ret præcise. Der går cirka to døgn, mellem de lægger et æg. Så det er lørdag aften omkring klokken 22, forudsagde storkeekspert Lotte Lykke Stendahl fra storkene.dk fredag formiddag, efter det tredje æg var kommet til torsdag aften. 

Og den forudsigelse viste sig at holde stik. Omkring klokken 22.45 lørdag aften rejste Yvonne sig og afslørede det fjerde æg. 

Se Yvonne afsløre det fjerde æg i reden lørdag aften.

Ikke sikkert at alle bliver til unger

Men selvom der nu er fire chancer for storkeunger i reden, så er det ikke sikkert, at alle bliver til unger. Det kommer lidt an på, hvordan vejret bliver, forklarede Lotte Lykke Stendahl fredag. Hvis det bliver fint vejr, kan det sagtens være, men dårligt vejr kan blive en hindring.

- Hvis det bliver regn og koldt, så ser vi sommetider, at så går det mindre godt. Vi regner selvfølgelig med, at der er sunde æg, lød det fra Lotte Lykke Stendahl.

De storkeinteresserede må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Normalt går der 31 til 33 dage fra det første æg bliver lagt, til der kommer en unge. 

Yvonne og Kjelds første æg kom til den 3. maj. Dermed vil den første unge formentlig melde sin ankomst i løbet af den første uge af juni - hvis alt, vel at mærke, går efter planen.

Massiv interesse for reden ved Bækmarksbro

TV MIDTVEST streamer, i samarbejde med storkene.dk, live fra storkereden 24 timer i døgnet, og siden storken Kjeld landede den 6. april har interessen været stor.

De seneste tal viser, at storkesiden, hvor seere kan stille spørgsmål og få svar fra vores storkeeksperter, har fået mere end 585.000 sidevisninger, mens der flere end 265.000 gange er blevet trykket play på livestreamen.

Ønsker du at se storkene i levende live, finder du reden på Holmgårdvej 36 i Flynder.

Tema

Storkereden ved Bækmarksbro


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.