NYHEDSSERIE: Den tyske udfordring

TV/MIDT-VEST sætter i denne uge fokus på turisme langs vestkysten - og hvordan man bremser faldet i antallet af tyske turister.

Tyske turister udgør en vigtig del af levegrundlaget i mange kommuner på vestkysten - men indtægten er langt fra så sikker, som den  har været.

Antallet af tyske turister i Danmark er støt faldende - i 2000 var der i hele landet 15,7 millioner tyske overnatninger. Sidste år var det faldet til 12,9 millioner, og alt tyder på, at de kommende år også vil byde på et fald, siger konsulent Peter Kvistgaard, som også er forsker i turisme og oplevelsesøkonomi på Aalborg Universitet.

- Det hænger sammen med, at verden er åbnet op. Det er meget nemt for tyskerne at tage til nogen af de store lufthavne og flyve til alle mulige spændende steder rundt omkring i verden, siger Peter Kvistgaard.

TV/MIDT-VEST sætter i de kommende dage fokus på det, man kan kalde den tyske udfordring:

Mandag:

Første afsnit fortæller blandt andet historien om, at turisterhvervet langs hele vestkysten for første gang er gået sammen om et fælles fremstød i Tyskland:

02:31 Luk video

Tirsdag:

Andet afsnit fortæller Keld Hansen, hvordan han mener, der er grundlag for at trække en million flere tyske overnatninger til ferielandet:

02:23 Luk video

Onsdag:

I tredje afsnit fortæller turismeforsker Peter Kvistgaard, at det er nødvendigt for dansk turisme fremgang, at det bliver gjort lovligt at bygge butikker og restauranter helt ned til stranden:

04:13 Luk video

Torsdag:

I mange turistdestinationer forsøger man at øge omsætningen ved at bygge nyt og hele tiden holde turisterne underholdt. I det område, som vi nu skal besøge i fjerde afsnit i serien om den tyske udfordring, er det helt andre værdier, man satser på.

 

02:17 Luk video