Nye campingregler skal give mere udvikling

Regeringen og Dansk Folkeparti vil skabe mere udvikling på campingpladserne i Danmark med nye regler.

En ny aftale om modernisering af campingreglementet kan betyde godt nyt til de midt- og vestjyske campingpladser. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen og Dansk Folkeparti er fredag blevet enige om en række konkrete ændringer af campingreglementerne, der kan få betydning for indretningen af campingpladser, der ligger uden for strandbeskyttelseslinjen og klitfrede områder.

quoteJeg er rigtig glad for, at vi nu har lavet en aftale der imødekommer en lang række ønsker, der har været fra branchen.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører, Dansk Folkeparti. 

- Vi kan se, at campingpladser ikke i tilstrækkelig grad har oplevet den meget positive udvikling, vi har set i det danske turismeerhverv de seneste år. Det skyldes blandt andet, at campingpladserne ikke har haft mulighed for fx at investere i de større og bedre hyttetyper, som turisterne efterspørger i dag, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

En dansk og hollandsk familie er i gang med at renovere campingpladsen Trandum Camping. De lokale familier håber et hollandsk præg på stedet giver nyt liv til den konkursramte campingplads.

Derfor har regeringen og dens støtteparti valgt at lempe reglerne, så campingpladserne får lov til at udvikle sig.

Helt konkret betyder det blandt andet, at grænsen for campinghytters maksimale højde hæves fra fire meter til fem meter. Og mængden af campinghytter per campingplads bliver hævet til 60.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har lavet en aftale der imødekommer en lang række ønsker, der har været fra branchen. Det har været en vigtig sag for mig og Dansk Folkeparti, at campingbranchen kan få lov at udvikle sig og lave nye attraktive tilbud til vores mange turister i Danmark, siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører for Dansk Folkeparti.

Aftalen giver samtidig danske campingpladser mulighed for at etablere nye og anderledes overnatningstilbud, og parterne vil afdække mulige modeller for, at privatpersoner kan eje og opstille mobilehomes til eget brug og til udlejning på campingpladser uden for strandbeskyttelseslinjen og klitfredede områder.

Et vennepar har i mange år været vild med at campere. Nu får de fod under eget campingbord og bliver campingpladsejere
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST