Nye Borgerlige finder fodfæste i landsdelen

Nye Borgerlige er tæt på at have underskrifter nok til at blive opstillet til Folketinget. Her i landsdelen arbejder det nye parti på at få fodfæste.

Partiet Nye Borlige er tæt på at have underskrifter nok til at blive opstillet til Folketinget. Samtidigt har flere meningsmålinger har peget på, at partiet vil komme ind, hvis det lykkes at blive opstillet. Også her i landsdelen arbejder det nye parti på at få fodfæste.

Gitte Keller  er tovholder for Nye Borgerlige i Silkeborg. Det er hende, der sørger for at det nye parti får lavet en stiftende generalforsamling i lokalforeningen i Silkeborg.

- I Silkeborg er vi så tæt, at vi mangler lige at få en sidste på plads til bestyrelsen, og så mangler vi at sætte en dato, hvor det også lige passer med at enten Pernille eller Peter kan komme og være med.

1800 medlemmer på landsplan

Partiet er stiftet blandt andet af den tidligere konservative Pernille Vermund.  På et år er der kommet 1800 medlemmer på landsplan. En af dem er Poul Højlund fra Kjellerup

- Allerede første gang Pernille Vermund meldte ud, at nu var der et parti, der sagde nej til EU, som sagde ja til et stærkt forsvar, som sagde kontrol over indvandringen og som sagde lavere skatter, så tænkte jeg:  ”Det er mig det her,” siger Poul Højlund.

Poul Højlund har længe været aktiv debattør.  Hvis en kommende bestyrelse vil opstille ham, vil han gå til valg i den vestjyske storkreds på først og fremmest en markant strammere udlændinge politik.

- Vi vil gerne have råd til at sørge for den danske befolkning først og fremmest.

EU skal nedlægges

Gitte Keller har aldrig tidligere været aktiv i politik - men som tidligere Liberal Alliance-vælger, slog hun til, da hun så et borgerligt parti, der helt vil have nedlagt EU.

- EU har også været noget af det, der har flyttet rigtig meget for mig. Der er sådan set ikke nogen af de andre borgerlige partier, der er imod EU. Og jeg synes EU har fået alt for meget forkert magt, siger Gitte Keller.

Nye Borgerlige mangler 2500 underskrifter for at opnå de ca. 20.000 tilsagn, som det kræver for at blive opstillet. Men endnu er der masser af politiske områder som social og beskæftigelsespolitik, der ikke er helt på plads.

- Nej, det kommer hen ad vejen. Hvis vi ikke vi får styr på indvandringen, og hvis ikke vi får lukket grænserne, så kan hele resten af diskussionen være ligegyldig, lyder det fra Poul Højlund.

Ifølge partiet, er der indtil videre tovholdere som Gitte Keller i alle landsdelens kommuner undtaget Thisted, Lemvig og Morsø. 

Hør Poul Højlund fortælle  om Nye Borgerliges fire kernepunkter: Skat, EU, indvandring og Forsvaret:

 Hør Poul Højlund fortælle  om Nye Borgerliges fire kernepunkter: Skat, EU, indvandring og Forsvaret. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.