Nybagte forældre: Tænk over mobilbrugen

Jordemoder fra Herning vil have nybagte forældre til at tænke over deres mobilvaner. Ny kampagne på vej

Nybagte forældre bruger mobiltelefonen flittigt på fødegangen. Men det tager fokus fra den nyfødte og det er en skam, mener jordemoder Kirsten Thomsen fra Regionshospitalet Herning.

Derfor er hun nu igang med at søsætte en ny kampagne, sammen med Sundhedskomiteen. Kampagnen skal sætte fokus på mobilvanerne på fødegangen.

Et initiativ, som Merethe og Brian Albæk fra Snejbjerg synes er en god ide. De er netop blevet forældre for anden gang, til en lille pige. 

- Ikke fordi jeg tror, vi vil få det store problem, men det gør at man lige har det i baghovedet. Hvis den bimler, så tænker man sig lige om en ekstra gang, siger Brian Albæk.

Landsdækkende kampagne på vej
Netop nu er en projektgruppe i gang med at søge midler til den landsdækkende kampagne. Ordlyd og form er ikke på plads, men Kirsten Thomsen arbejder for at kampagnen ikke bliver med en løftet pegefinger, men i stedet en øjenåbner for forældrene. 

- Intentionen er at skabe fokus og ramme folk på en humoristisk måde. Men også en tankevækkende måde, så man bliver bevidst om, at man har et valg, forklarer jordemoderen.

Her et link til et tidligere indslag om emnet:

http://www.tvmidtvest.dk/nyheder/20-08-2015/2220/nye-regler-mobilen-efte...

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.