Nybagt mor i Ikast rammes hårdt af nye kontanthjælpsregler

Hundredevis af mødre på barsel rammes af nyt kontanthjælpsloft

Kontanthjælpsloftet rammer mødre på barsel urimeligt hårdt. Det mener såvel Dansk Socialrådgiverforening som Mødrehjælpen, ifølge P4 Midt & Vest.

1. oktober i år trådte kontanthjælpsloftet i kraft, og her fik 1.453 mødre på barsel fået deres kontanthjælp beskåret. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

En af dem var Elisabeth Thyge fra Ikast, der tidligere på året blev mor for fjerde gang. Da hun ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet under barsel, blev hendes boligstøtte beskåret med 2.542 om måneden.

- Jeg tænkte, hu-hah hvad jeg skal gøre. Jeg står jo med det selv, og det bliver svært, siger Elisabeth Thyge til P4 Midt & Vest. 

Den 34-årige alenemor blev gravid før kontanthjælpsloftet blev vedtaget politisk i marts i år.    

- Det er en megatræls situation at være i. Det burde slet ikke være sådan. Man burde kunne være hjemme og nyde sin barsel med den lille ny, som jo skal have en god start på livet, siger Elisabeth Thyge videre.

I følge de nye kontanthjælpsregler er Elisabeth Thyge berettiget til en maksimal brutto-ydelse på 15.548 kroner om måneden. Hun er nu nødt til at tage et lån for at få familiens økonomi til at hænge sammen. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.