Nyåbnet omfartsvej skal allerede repareres: - Vi har lavet en fejlvurdering

På grund af uventede reparationer spærres det sydgående spor på Haderup Omfartsvej fra tirsdag til torsdag i denne uge.

Der var snoreklip, ministerbesøg og glade borgere, da Haderup Omfartsvej blev indviet den 2. oktober. Men halvanden måned senere er vejen så midlertidigt lukket i den ene retning.

quoteMan laver en vurdering, og i det her tilfælde har vi lavet en fejlvurdering.

John Kjærsgaard, Vejdirektoratet 

For selvom der ikke er kørt mange biler på omfartsvejen mellem Skive og Herning , ja så bliver vejen lige nu repareret i sydgående retning. Spærringen skyldes behov for reparation, der skal standse skader på skråninger ved vejstrækningen.

- Vi havde forventet, at den konstruktion, vi havde lavet, ikke ville give problemer. Men det har vist sig at være et større problem, end vi havde forventet, forklarer projektleder hos Vejdirektoratet, John Kjærsgaard, til TV MIDTVEST.

"Man kan altid være bagklog"

Fra tirsdag til torsdag i denne uge spærres det sydgående spor derfor på rute 34 - fra Viborgvej og til Herningvej Syd. Trafikken i sydgående retning blive ledt gennem Haderup og ud til den sydlige tilslutning til Haderup Omfartsvej.

- Når der kommer kraftig nedbør, så kan man risikere, at der kommer skader på skråningerne. Det kan skyldes, at jorden ikke kan optage det voldsomme nedbør. Der er meget sand i området, og det er jo meget tilbøjelig for eurosion, altså for at styrte sammen, og det er vi nødt til at gøre noget ved.

quoteHvis man ikke gør noget, så bliver skaden jo bare større og større.

John Kjærsgaard, Vejdirektoratet 

Hvordan kan det være man, at man ikke kunne forudse det?

- Det kunne man måske også godt , men normalt plejer det ikke være et problem. Man laver en vurdering, og i det her tilfælde har vi lavet en fejlvurdering. Sådan kan man jo altid være bagklog, men vi skal selvfølgelig have rettet op på fejlen, forklarer John Kjærsgaard.

- Hvis man ikke gør noget, så bliver skaden jo bare større og større. Vi er i gang med at lægge en asfaltrende, som samler vandet op. Det gør, at vandet bliver ledt væk.

Byggeriet af Haderup Omfartsvej stod på i to år og kostede i alt 287 millioner kroner.

Haderup omfartsvej blev indviet den 2. oktober 2020 af transportministeren og prøvekørt af en vognmand.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.