Ny rapport: Uopmærksomhed skyld i de fleste traktorulykker

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har undersøgt 25 traktorulykker. Her tegner der sig et billede af, at de fleste ulykker skyldes uopmærksomhed.

En ny rapport fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker slår fast, at i alt 11 ud af 25 ulykker skete, hvor traktorføreren havde vigepligt, men kørte frem.

De mest gennemgående ulykkesårsager er, at traktorførerne ganske enkelt ikke ser sig godt nok for eller får vist af for sent, skriver Havarikommissionen for Vejtrafikulykker.

Men det er ikke kun traktorførerne, der er skyld i ulykkerne, når de sker. For otte ud af de 25 undersøgte ulykker skete ved, at traktorerne er blevet påkørt bagfra eller frontalt af en modkørende. De typiske årsager er i den forbindelse, at modparterne kører for stærkt eller ikke orienterer sig godt nok. Og så bliver bilister også i nogle tilfælde overraskede over traktorernes langsomme fart eller bredde, skriver Havarikommissionen for Vejtrafikulykker.

Af de mere utraditionelle årsager til ulykker nævner kommissionen, at en enkelt traktorfører kørte ind i en bro med sit lad løftet, mens en anden påkørte en hjælper, der gik til fods. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.