Ny rapport: Næstflest knallertulykker i landsdelen

Midt- og Vestjylland indtager en andenplads i forhold til antallet af knallertulykker.

Bliver du stoppet i en knallertrazzia eller hører om nogen, der gør, skal du ikke undre dig. For politiet har al mulighed grund til at være ekstra omhyggelig med netop dette tohjulede køretøj. Midt- og Vestjylland er nemlig stærkt repræsenteret, når snakken falder på knallertulykker, viser en ny rapport fra Havarikommissionen.

- Det er jeg da ked af. Vi ligger også højt i forhold til trafikdrab, siger Jesper Brøndum, der er sektionsleder ved Operativ færdsel ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TV MIDTVEST.

Antal af knallertulykker med død eller tilskadekomst*

Fra 2013 til 2017 skete der 236 ulykker i den midt- og vestjyske politikreds. Og de lange strækninger uden for byerne kan være en del af årsagen.

- Der er mange, der har knallerter, og der er desværre en tendens til, at man tuner dem, så de kører for stærkt. Og der er et ret stort transportbehov. Når de kører mellem byerne, så er der langt, og så er det rart, at den kan køre lidt hurtigere, uddyber han.

I rapporten fremgår det blandt andet, at høj hastighed for 8 ud af 12 unge knallertkørere under 20 år var medvirkende til ulykken. Alle de unge kørte på tunede knallerter og kørte i gennemsnit 51 km/t. Altså 70 procent hurtigere end de tilladte 30 km/t.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.