Ny mobil politistation får blandet modtagelse

Midt- og Vestjyllands Politis nye mobile politistation var på vejene for første gang lørdag. Her gik turen til Brande.

Det er ikke mange måneder siden, at flere midt- og vestjyske byer måtte sige farvel til deres landbetjent. Nu skal en politistation på hjul gøre det muligt for politiet alligevel at være synlige i hele politikredsen. Lørdag var den nye bil på vejene for første gang, da politiet bød indenfor på gågaden i Brande. 

- Det er noget, man har sat i værk, fordi omstændigheder er, som de er. Man skal have tilført ressourcer til efterforskning og beredskab, og der har man været nødt til at tage nogle ressourcer et andet sted fra. Det er så gået udover land- og nærbetjente, og så man så gøre noget andet i stedet, siger politiassistent Erik Hykkelbjerg.

 
 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Den rullende politistation ligner en lille lastbil med politiets blå logo på siden. Indeni er der plads til at tage en snak med politiet på samme måde, som det var tilfældet på de lokale politistationer.

- Politistationen er ikke en erstatning for landbetjentene. Det vil den aldrig kunne blive. Men den er tænkt sådan, at man stadig kan komme rundt i yder- og lokalområdet og komme i kontakt med borgerne, så man ikke oplever, at politiet er helt vildt langt væk, siger politiassistent ved Midt- og vestjyllands Politi, Erik Hykkelbjerg.

Selvom pop up-politistationen ikke er en erstatning for de manglende landbetjente, så tror politiassistent Erik Hykkelbjerg på, at den rullende politistation kan gøre en forskel.

- Det handler meget om tryghed. Man ser at politiet stadigvæk er der, og vi kommer i kontakt med nogle mennesker. Vi har temaer med ud og snakker med folk om noget, der er relevant. Så det er jeg sikker på, at det kan.

Borgerne vil hellere have landbetjenten

Den nye mobile politistation fik en blandet modtagelse på gaden i Brande. Brande er nemlig en af de byer, der snart må vinke farvel til landbetjenten.

- Jeg føler, at det er et hold kæft-bolsje vi får stukket ud med den her mobile station. Vi vil hellere have vores lokale politimand. Vi tror, at det har en bedre virkning både på arbejdet med de unge mennesker og fremadrettet, siger Fælleslistens viceborgmester i Ikast-Brande Kommune, Preben Christensen.

 
 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Den rullende politistation skal udover at have rollen som lokalstation også fungere som kommandocentral, og det kunne flere besøgende godt se en god mening i. 

- Jeg synes, det er en fantastisk ting. Især det her med at de kan tage den med ud på gerningsstedet og afhøre vidner istedet for at folk altid skal med ind på stationen, siger branditten Jens Kofoed Møller, der lørdag var en tur forbi det nye rullende kontor. 

Han mener dog heller ikke, at den nye løsning er ligeså god som landbetjenten.

- Han kender jo alle mennesker her i området og er vellidt hernede. Det er jo en skam, for de betjente der kommer udefra har ikke den samme føling med, hvad der sker i byen, siger Jens Kofoed Møller.

Han bakkes op af Louise Matzen, der efter en rundvisning i politivognen heller ikke mener, at lastbilen kan leve op til et permanent nærpoliti.

- Selvfølgelig kan den ikke være som landbetjenten, der er her hele tiden. Alle folk ved, hvor han bor henne, hvis de har problemer, spørgsmål eller har observeret noget mistænksomt, men jeg håber, at den kan være med til, at vi bliver mere trygge, når vi ikke har nærpoliti her, siger hun.

Landbetjenten i Brande stopper per 1. oktober i år.