Ny lov koster bilen

Ny lov betyder, at politiet kan tage bilen første gang, man bliver taget med en promille på over 2.3. Arkivfoto.

Siden første juli har politiet kunne tage bilen, allerede første gang en bilist bliver taget med en alkoholpromille over 2.3. Og det er allerede sket flere gange.

I går aftes kunne politiet anholde en mand omkring Viborg, efter han var kørt i grøften med en promille på over 2.3. Hans bil blev beslaglagt.

Samtidig omkring Silkeborg blev en anden mands bil også konfiskeret, efter alkometret havde vist en promille på langt over de 2.3 hos manden.

Og det vil fortsætte med konfiskeringerne, hvis ikke folk forstår budskabet.

- Hvis ikke folk ser det her som en meget alvorligt advarsel, så vil antallet af konfiskeringer helt sikkert stiger, fortæller Gert Høeg, Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands politi.

Hvis man bliver stoppet for spirituskørsel flere gange, så falder hammeren endnu hårdere. For så bliver alle køretøjer, der tilhører personen, blive beslaglagt.

- Vi havde en mand for ikke så langt tid siden, han fik taget den traktor, han kørte spritkørsel i, og så fik han også taget en anden traktor og en bil på sin bopæl, siger Gert Høeg.

Selvom politiet ikke regner med, at den nye lov helt kan sætte en stopper for spritkørsel, så håber de alligevel, at det på sigt vil sende et kraftigt signal.