Ny facebookside skal sikre landsbyernes overlevelse

Ny facebook side skal give politikerne konkrete ideer, der kan sikre landsbyernes overlevelse.

Ny facebookside under Erhvervsministeriet vil debattere landsbyernes fremtid. Et udvalg nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen leder efter konkrete anbefalinger til, hvordan landsbyerne og landdistrikter overlever.

- En af hovedopgaverne for Udvalget for levedygtige landsbyer er at komme med konkrete anbefalinger til landsbyernes omstilling og fornyelse, så flere bliver levedygtige. Det er en vigtig opgave, så vi kan sikre vækst og udvikling i hele Danmark. Hvis ikke udviklingen vendes, risikerer vi at tabe ikke kun økonomiske værdier, men også de sociale og kulturelle værdier, der kendetegner landsbyerne og landdistrikterne, siger formanden for Udvalget, Jens Kr. A. Møller i en pressemeddelelse. 

Facebooksiden drives af Landdistrikternes Fællesråd og giver alle interesserede en chance for at følge debatten og for at give forslag til udvalgets videre arbejde.

- Jeg vil gerne opfordre alle til at gå positivt ind i arbejdet og komme med forslag og idéer, der kan medvirke til at udvikle landsbyer og landdistrikter mod at blive levedygtige. Det er et vigtigt element i udvalgets arbejde, siger Jens Kr. A. Møller, formand for Udvalget for levedygtige landsbyer og fortsætter: 

Ideerne skal munde ud i en række anbefalinger til erhvervsministeren. Udvalget skal aflevere sine anbefalinger inden udgangen af første kvartal 2018.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.