Ny bølge af tyveri fra varebiler

Politiet opfordrer til skærpet opmærksomhed omkring parkerede varevogne i landsdelen

En ny bølge af tyveri af værktøj fra varevogne har ramt landsdelen. Siden onsdag morgen har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget ikke færre end 13 anmeldelser, oplyses det i en pressemeddelelse.

De mange tilfælde er blot den seneste top på kurven over en kedelig tendens, som politiet har holdt et vågent øje med gennem længere tid.

Tendensen er, at der inden for kort tid sker flere indbrud i varevogne i samme område, hvorefter tilfældene flytter sig til et nyt område.

Indbruddene sker typisk i håndværkerbiler, der er parkeret på medarbejderens private adresse natten over. Siden 1. januar i år har der været sammenlagt 138 sager, hvor der er tale om tyveri af værktøj, primært fra varebiler.

Politiet opfordrer derfor til ekstra opmærksomhed og modtager meget gerne tip fra borgere, der ser usædvanlig aktivitet omkring varevogne i lokalområdet efter fyraften.

Samtidigt anbefaler politiet, at såvel værktøj som varevogne sikres bedst muligt.

Forebyg tyveri fra varevogne

I den forbindelse kommer politiet med en række anbefalinger, der kan være med til at forebygge tyverierne.

Blandt andet opfordrer ordensmagten til, at varebiler parkeres et synligt sted, gerne opad et hegn, som gør varerummet svært tilgængeligt.

Desuden er det en god ide` at placere værktøjet i bilen så det ikke er synligt udefra, samt at få foretaget mærkning af de forskellige maskiner. Enten med Microdot eller DNA-lak.

Endelig opfordrer politiet til, at der installeres videovervågning, alarm eller GPs-tracker ved håndværkerbiler.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.