Ny app: Borgere skal udpege livstræer

I statens skove skal der over de kommende år udpeges fem livstræer per hektar, der ikke må fældes. Via en app kan alle være med til udvælgelsen.

Over 500.000 træer i hele Danmark skal fredes. På den måde kan de få lov at blive gamle og dø en naturlig død som livstræer.

Med en ny app vil Naturstyrelsen have borgere, som færdes i statsskovene til at være med til at udpege træer, så de kan blive fredet, og det er der brug for.

- Selv om vi har fået mere og mere skov, så må man sige, at der er i hvert fald ikke kommet mere ældgammel skov, siger skovfoged Hans Jensen fra Naturstyrelsen Midtjylland under en gåtur i skoven ved Rydhave Slot på jagt efter livstræer.

- Hvis vi skal komme nogle af de arter til undsætning, så bør der være træer, der bliver gamle og får lov at dø, tilføjer han.

Med en ny livstræs-app kan alle ved at tage billeder af træet og tilføje en GPS-lokation og kort beskrivelse være med til at udpege de i alt 500.000 livstræer, som Naturstyrelsen vil have klassificeret de kommende år.

Når et livstræ er godkendt af naturstyrelsen, så bliver prikken grøn og livstræet er fredet.

Under gåturen i skoven ved Rydhave stopper skovfogeden op ved en stor bøg.

- Sådan en bøg her den kommer nemt til at stå og være livstræ 100 år endnu, siger Hans Jensen.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.