Ny ambulancebase i Herning betyder bedre forhold for de ansatte: - Det er vigtigt, at folk trives

En ny ambulancebase i Herning er nu færdigbygget og taget i brug. Ifølge driftslederen betyder det kortere responstider for borgerne og bedre arbejdsvilkår for medarbejderne.

Driftsleder Kenneth Snogdal er godt tilfreds med den nye ambulancebase i Herning.
Driftsleder Kenneth Snogdal er godt tilfreds med den nye ambulancebase i Herning.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Henover sommeren har de på Knudsvej i Herning bygget på livet løs, så en ny ambulancebase kunne stå klar til brug den 2. august. Og placeringen tæt på både Dronningens Boulevard og motorvejen er noget, som driftsleder for præhospitalet i Herning, Kenneth Snogdal, er rigtig godt tilfreds med.

- Vi har rigtig gode muligheder for at tage vejene ind til byen og samtidig let adgang til motorvejen, så ved placeringen her på Knudsvej udnytter vi geografien bedst muligt, siger Kenneth Snogdal. 

Ambulancebasen har nu en uge på bagen, og ifølge driftslederen er overgangen til den nye base gået smertefrit. 

- Vi har selvfølgelig brugt en del energi på at planlægge den her flytning. Flytningen gik smertefrit, og borgerne har ikke mærket noget overhovedet. Som med alt andet nybyggeri har vi fundet lidt skønhedsfejl, men i det store hele er det gået gnidningsfrit. 

Gode omgivelser

Den nye ambulancebase er bygget, fordi regionsrådet tilbage i oktober valgte at hjemtage driften af i alt 42 ambulancer. Dermed har Region Midtjylland hjemtaget 60 procent af ambulanceberedskabet. De resterende 40 procent står Falck stadig for. 

I forbindelse med byggeriet er der taget et stort hensyn til at skabe optimale forhold for de 18 ambulancereddere og 12 læger, der skal tilbringe en masse tid på den nye base.

- Vores medarbejdere kan være på vagt 24 timer i døgnet, 365 dage om året, så det skal fungere både i hverdagen og på en juleaften. 

Derfor er der både bygget terrasse med grill, opholdsrum med lænestole og fjernsyn samt naturligvis det vigtigste af det hele: En kaffemaskine.

Derudover er der tænkt nøje over lydisolering, så medarbejderne kan få sig en lur, når de ikke er i beredskab. 

- Det er vigtigt at have nogle forhold, hvor folk trives og kan slappe af, afslutter Kenneth Snogdal.