Ny aftale: Thisted-København på tre timer

Aftalen om den nye togfond er så godt som på plads. Det vil betyde langt hurtigere tog til vestjyderne i fremtiden.

Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er i følge TV MIDTVEST's oplysninger meget tæt på at være enige om fordelingen af den milliardstore togfond, der skal sikre kortere transporttid mellem de største danske byer.

Det vil blandt andet betyde, at der bliver kappet hele to timer af transporttiden mellem København og Thisted. I dag tager det omkring fem en halv time at komme til hovedstaden fra Thisted.

- Der er stor chance for, at vi får en endelig aftale på plads i dag, siger de radikales trafikordfører Andreas Steenberg til TV MIDTVEST.

Samlet set bliver der afsat 28,5 mia. kroner til kollektiv transport. Visionen er, at transporttiden mellem Esbjerg og Odense, Aalborg og Aarhus, Aarhus og Odense samt Odense og København skæres ned til kun én time.

I forvejen er det kendt, at der med aftalen bliver hurtigere tog mellem Herning og Silkeborg. Men yderligere planer om et nyt spor mellem Aarhus og Galten vil betyde, at strækningen Herning-Aarhus kun kommer til at tage 40 minutter mod én time og 15 minutter i dag.

Aftalen ventes endeligt på plads mandag aften.