Ny aftale skal forebygge vold på botilbud

Der skal bruges 400 millioner kroner på at forbedre bosteder og skabe nye socialpsykiatriske afdelinger.

Der skabes 150 pladser på nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger til en mindre gruppe borgere. Det sker som led i en aftale til 400 millioner kroner, som skal forebygge vold på botilbud.

Det oplyser sundhedsminister Sophie Løhde (V) og socialminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

Det fremgår af en aftale i satspuljen, som omfatter alle partier undtagen Enhedslisten. Der bruges 277 millioner kroner til at skabe de nye afdelinger i alle fem regioner.

Indsats på flere områder

Samtidig skal de ansatte efteruddannes, og arbejdsmiljøet skal forbedres, ligesom bostederne skal samarbejde bedre med sygehusenes psykiatriske afdelinger.

quoteDet handler om at forebygge vold og kriminalitet og dermed skabe en mere tryg hverdag for både medarbejdere og patienter.

Sundhedsminister Sophie Løhde, Venstre

Et nyt indsatsteam skal på bostederne undervise ansatte og ledere i, hvordan de undgår konflikter med beboerne. Desuden skal de lære, hvordan de skal reagere i tilspidsede situationer. Bosteder får også faste læger tilknyttet.

Flere drab har krævet nytænkning

Sundhedsminister Sophie Løhde glæder sig over aftalen, som kommer efter flere drab på ansatte på bostederne.

- Vi samler nu psykiatrisk behandling, misbrugsbehandling og den rehabiliterende indsats under samme tag. På den måde skal patienten ikke opsøge og møde op til behandling andre steder, siger Sophie Løhde.

- Det handler om at forebygge vold og kriminalitet og dermed skabe en mere tryg hverdag for både medarbejdere og patienter.

De nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger behandler patienter med svære psykiske lidelser og komplekse sociale problemer. Patienterne reagerer voldeligt. De skal også behandles for alkohol- og stofmisbrug.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.