Nu stopper kontrol med ny parkeringsregel for lastbiler

EU-Kommissionen kritiserede i juli Danmarks regel om, at lastbilchauffører kun må parkere 25 timer.

Efter kun en måned med den nye tidsgrænse på 25 timer for lastbilers parkering på rastepladser er det reelt slut med at håndhæve reglerne.

Parkeringskontrol Nord, der fører tilsyn og kontrol med alle de 90 statslige rastepladser og skulle udskrive p-afgifter, har nemlig indstillet sin patruljering på rastepladserne.

Det skriver TV Syd.

De nye parkeringsregler med 25-timers-grænsen trådte ellers i kraft 1. juli i år. Reglerne gælder også stadig i dag, men der vil altså ikke blive udskrevet bøder.

Reglen under voldsom kritik

Det sker, efter at EU-Kommissionen i juli i en skrivelse har kritiseret reglen voldsomt og truet med en retssag, hvis reglen ikke blev droppet.

Parkeringskontrol Nord anser det ifølge TV Syd fortsat som ulovligt at parkere mere end 25 timer på de statslige rastepladser, og chaufførerne skal stadig rette sig efter de opsatte skilte på rastepladser.

Hos Vejdirektoratet bekræfter man, at Parkeringskontrol Nord nu ikke længere udskriver afgifter. Det fortæller ITD, der er brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder.

Organisationen mener, at udmeldingen skaber uklarhed, lyder det fra Anders Jessen, politisk chefkonsulent hos ITD.

- Det er en useriøs behandling af et hårdtarbejdende erhverv, at man nu skaber uklarhed om reglerne for parkering på de statslige rastepladser. Vores udgangspunkt er altid, at vi ønsker enkle og klare regler, der kan forstås af virksomhederne, og som håndhæves og kontrolleres.

- Lige nu hersker der stor forvirring om de nye parkeringsregler, og vi forventer, at Vejdirektoratet meget hurtigt melder klart ud, hvad der er den gældende retstilstand på området, siger han til TV Syd.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.