Fjollet spade tager første stik til ny SOSU-skole

Der skal uddannes flere social- og sundhedsmedarbejdere i Midt- og Vestjylland. Derfor skal der nu bygges en helt ny skole i Holstebro

Social & Sundheds Skolen, Hernings afdeling i Holstebro, er i vækst, og behovet for flere kvadratmeter, faglokaler og fællesområder munder nu ud i bygningen af en 3.000 kvadratmeter stor social- og sundhedsskole.

I dag førte borgmester i Holstebro, H.C. Østerby, en af spaderne, der tog de første stik til en ny skole på Døesvej i Holstebro. 

- Det kommer til at betyde meget for hele Nordvestjylland. Det giver et øget fokus på den arbejdskraft, vi netop har brug for ude i kommunerne i de her år, siger borgmester H.C. Østerby. 

Første spadestik er ud over en festlig begivenhed også startskuddet på et byggeri med fokus på bæredygtige løsninger og fællesskaber eleverne imellem.

quoteVi får nye faciliteter til en meget, meget vigtig uddannelse. Det er de medarbejdere, som rent faktisk skal tage sig af de svageste borgere, de ældre borgere.

H.C. Østerby, Socialdemokratiet, Borgmester i Holstebro

- Vi glæder os meget til at tage hul på et spændende byggeår sammen med arkitekter og entreprenøren, der har fundet interessante løsninger, som rummer vores ønsker om bæredygtige materialer og gode muligheder for fordybelse og fællesskab, siger Mads Schmidt Haagensen, direktør på Social & Sundheds Skolen i Herning.

Flere skal vælge SOSU-uddannelsen i nye lokaler

Der er brug for både SOSU-hjælpere og SOSU-assistenter på arbejdsmarkedet. Den nye skole skal gøre det lettere for flere studerende at vælge uddannelsen til.  

- Vi håber, at et attraktivt skolemiljø i tæt nærhed med de øvrige erhvervsuddannelser på UC Holstebro - og muligheden for at benytte de nyeste teknologier tiltrækker endnu flere elever, som kan se værdien i at tage en uddannelse, hvor du i den grad sætter dig selv i spil og har gode jobmuligheder efterfølgende, siger Mads Schmidt Haagensen.

Der var masser af fremmødte da hele fire på engang skulle prøve kræfter med første spadestik til den nye SOSU-skole i Holstebro. Skolen skal stå færdig i foråret 2021. 

- Vi får nye faciliteter til en meget, meget vigtig uddannelse. Det er de medarbejdere, som rent faktisk skal tage sig af de svageste borgere, de ældre borgere. Og vi ved, at vi mangler unge mennesker, der vil gå ind i den uddannelse, siger H.C. Østerby. 

Når den nye skole står færdig, skal den have et nyt navn, som fortæller mere om, at det er en skole, der ligger i to byer og ikke kun i Herning. 

- Vi må erkende, at vi i løbet af årene er vokset ud af vores navn. Med en vækst på matriklen i Holstebro og samarbejdspartnere fordelt over et geografisk bredt område i Midt- og Vestjylland mærker vi behovet for at favne mere ligeligt i forhold til vores elever og interessenter. Vi synes, det er på tide at markere, at vi er én skole – fordelt på to ligeværdige adresser, fastslår Finn Stengel Petersen, bestyrelsesformand, Social & Sundheds Skolen, Herning.

Eleverne bliver nu inviteret til at deltage i en navngivningskonkurrence, der skal ende med et navn, der favner 

- I forbindelse med første spadestik inviterer vi elever, samarbejdspartnere, kommuner og andre interesserede med i en konkurrence om at finde det bedst favnende navn til social- og sundhedsskolen i Herning og Holstebro, fortæller bestyrelsesformanden.