Nu slipper tv-vært for at stå på en kasse

TV MIDTVEST har de sidste uger arbejdet på at lave et nyt nyhedsstudie. I dag var der premiere

Studievært Mette Quistgaard skal ikke længere stå på en forhøjet plade, når hun sender fra TV MIDTVEST's nyhedsstudie
Studievært Mette Quistgaard skal ikke længere stå på en forhøjet plade, når hun sender fra TV MIDTVEST's nyhedsstudie
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

- Det gik jo godt, siger en lettet Carsten Jensen ovenpå tirsdagens 19.30-udsendelse på TV MIDTVEST.

Carsten Jensen er teknisk chef på tv-stationen og har sammen med en masse medarbejdere de seneste uger knoklet for at lave et nyt nyhedsstudie.

- Det er en del af en større rokade, hvor vi skal have samlet vores udtryk på tværs af alle platforme. Man må aldrig være i tvivl om, at det er TV MIDTVEST, man ser, understreger han. 

Han håber, seerne vil opleve, at værterne har fået bedre rammer til at binde historierne sammen. De bedre rammer vil give bedre overgange og flottere præsentationer af for eksempel grafikoplæg, lover den tekniske chef.

Væk med kassen

Det er studievært Mette Quistgaard, som tirsdag indviede det nye studie. Og hun er begejstret.

- Det er SÅ dejligt! Vi har fået nogle nye muligheder og jeg føler mig rigtig godt tilpas i det nye studie. Og så er jeg bare så glad for at der er kommet hæve-sænke bord, forklarer hun.

Hidtil har hun stået på en flytbar plade inde i det gamle studie for at komme i samme højde som stationens øvrige værter.

Fuldautomatiseret studie med mindre strømforbrug

Det har taget seks mand cirka en måned at gøre det nye studie klart. Det er fuldt automatiseret. Så når først det er bygget og sat op, behøver man ikke gøre mere ved det, før det engang skal laves om igen. Så kan en enkelt mand afvikle aftenens udsendelse.

Det nye studie er billigere i drift og bruger langt mindre strøm end det gamle til trods for, at det har større skærme.

- Den største investering er en ny LED-skærm på 3,5x2 meter. Den er fløjet ind fra Kina, hvor vores danske leverandør har købt den, forklarer Carsten Jensen og afslører, at TV MIDTVEST i morgen har premiere på endnu en stor nyhed.

- Jeg kan ikke afsløre, hvad det er. Men det er noget, som alle, der elsker TV MIDTVEST, vil blive meget glad for, lover Carsten Jensen.