Nu pendler vi ud af byerne

Analyse viser en klar tendens til, at flere og flere danskere pendler ud af storbyerne for at gå på arbejde. Brande er et godt eksempel på en by, der tiltrækker mange pendlere.

Det er næsten den omvendte verden.

Danskerne er så begejstrede for at bo i byerne, at flere og flere nu pendler ud af byerne for at gå på arbejde. Og det er en udvikling, som formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen, betegner som meget spændende, skriver Morgenavisen Jyllands Posten.

En analyse fra Danske Regioner viser, at der siden 2009 har været en klar tendens til, at folk i arbejde pendler mindre ind mod storbykommunerne og mere væk fra dem.

I København er antallet af pendlere ud af byen for eksempel steget med knap to procent siden 2009, mens antallet, der pendler ind, er faldet tilsvarende, skriver Jyllands-Posten.

Regionsrådsformand Bent Hansen forklarer udviklingen med, at der er mange spændende arbejdspladser uden for de store byer.

- Brande er et godt eksempel med virksomheder som Siemens, Bestseller og en stor kartoffelmelsfabrik. Her pendler hver dag flere mennesker ind, end der bor i Brande. Byen suger arbejdspladser til sig fra blandt andet Aarhus, Vejle og Silkeborg, siger han til avisen.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.