Nu kan udsatte familier søge penge til sommerferien

Udsatte børnefamilier kan som noget nyt få støtte til oplevelser i sommerferien fra Mødrehjælpen.

En tur i forlystelsesparken eller is til hele familien kan blive en dyr omgang for udsatte familier, men nu er der hjælp at hente fra Mødrehjælpen.

- Sommerhjælpen skal sikre, at børn, hvis forældre befinder sig i en sårbar situation, også kan få en sjov og hyggelig begivenhed at glæde sig til. En oplevelse med deres familie, som kan blive et varmt sommerminde for dem, siger direktør i Mødrehjælpen, Mads Roke Clausen i en pressemeddelelse. 

Det er første gang, Mødrehjælpen uddeler sommerhjælp. Hjælpen er blandt andet billetter til både børn og voksne til en oplevelse, som for eksempel en tur i en dyre- eller en forlystelsespark. Derudover får familien til hvert barn 200 kroner til frokost og en is, og 200 kroner per barn til transport frem og tilbage fra aktiviteten.

- For nogle børn er sommerferien en svær tid at gå i møde. De har ingen planer i ferien, fordi der hverken er plads til rejser eller udflugter i forældrenes økonomi, og når de kommer tilbage til skolen, har de ikke nogen gode oplevelser at dele med deres kammerater, siger Mads Roke Clausen.

Stor behov for julehjælp

Mens sommerhjælpen er et nyt tiltag, og at det derfor er svært at sige, hvor mange der vil søge, så er den traditionelle julehjælp mere og mere populær. 

I slutningen af 2016 søgte langt over 40.000 familier om julehjælp og 30.000 familier fik godkendt deres ansøgning fra de seks største uddelere af julehjælp Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Kirkens Korshær, Børnenes Kontor, Røde Kors og Mødrehjælpen.

Sommerhjælpen kan søges fra i dag den 24. april. Der er deadline for ansøgninger den 14. juni kl. 10.

For at få sommerhjælp skal du