Nu kan du søge penge fra bredbåndspulje

Nu åbnes for ansøgninger om tilskud fra regeringens bredbåndspulje på 200 mio. kr. til at få forbedret bredbåndsforbindelse i de lokalområder, hvor der er dårlig dækning.

Bredbåndspuljen som kan søges fra i dag giver mulighed for at få økonomisk støtte til bredbåndsprojekter i lokalområder, hvor der i dag er meget dårlig dækning, og hvor der ikke er udsigt til, at der kommer bedre dækning i de nærmeste år.

- Jeg vil opfordre borgere og virksomheder, der har dårlig bredbåndsdækning, til at udnytte muligheden for at søge tilskud fra puljen. Adgang til en god bredbåndforbindelse er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Puljen er målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og/eller sommerhuse, der ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload. Det er en forudsætning for at søge om tilskud, at der for hver adresse, der søges om tilskud til, er en egenfinansiering på minimum 2.000 kr.

- Jeg er glad for, at vi nu kan give en håndsrækning til de områder, hvor dækningen er meget dårlig. Jeg forventer, at mellem 4.000 til 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse kan få hjælp fra puljen, så det er bare med at komme i gang med at se på, hvordan man kan ansøge puljen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Se hvordan og hvor du kan søge  her. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Forbrug.